Gyors, finom, tápláló étel a hétköznapokra 

Mit eszik a vegán 001.

Sokan meglepődnek, mikor megtudják, hogy viszonylag gyakran főzök, mert a legtöbb embernek a főzésről hosszú, konyhában töltött órák jutnak eszébe. Pedig én valójában fél óra alatt kész vagyok, általában mosogatással együtt. 
Ennek oka, hogy a vegán és vegetáriánus ételek többségükben sokkal gyorsabban elkészíthetőek, mint a húsos ételek. Az alapanyagok többsége nyersen is fogyasztható, ami pedig nem, annak rövid idő is elegendő. 

Hogy mit szoktam főzni, ami ilyen gyorsan elkészül és jól is lakok vele?

Kedvenceim a tésztaételek, amik végtelenül egyszerűek. Nem kell hozzá más, csak a kedvenc tésztád (tojásmentes), otthon lévő zöldségek, valami protein (borsó/bab/tofu/stb), szósz, amit szeretsz és fűszerek.
A legtöbb tészta kb. 10 perc alatt elkészül, ezalatt elő lehet készíteni a zöldségeket. Ha pirultabb tofut/zöldséget szeretnétek, csinálhatjátok a feltétet külön serpenyőben, míg fő a tészta és a végén összeönthetitek, de egyben is teljesen jól működik.
Ezek az ételek napokig elállnak a hűtőben, sőt másnap még finomabbak, mint főzés után közvetlenül. Tökéletesek iskolába, munkahelyre csomagolt ebédnek, mert nem folynak ki a táskádba (kivéve, ha nagggyon sok szósszal szereted) és akár hidegen is jól esik fogyasztani őket.
271985513_224173666590422_4914537787959217867_n.jpg
A fenti képen egy gombás-brokkolis tészta található, a szójakrémmel, de csinálhattok paradicsomszószos, vagy akár currys verziót is.